Wednesday 24 January 2007

apen en olifanten



Op safari in Mole National Park, een goeie 100 km boven Tamale. Slechts 1 bus per dag om daar te geraken (die meer dan twee uur te laat vertrek), over een verschrikkelijk hobbelige weg. Slecht 1 bus per dag terug, vertrek tussen 4 en 6 's morgens, afhankelijk van het ochtendhumeur van de chauffeur. (en als de receptie dan aan de nachtwaker vergeet door te geven dat je gewekt moet worden, zoals in ons geval, heb je een probleempje...). Ter plaatse 1 motel, niks groots georganiseerde jeep-safari's, maar zoveel leuker gewoon te voet met gewapende gids de savanne in.
Dus daar gingen we dan, om half zeven smorgens.
"we gaan op olifantenjacht"
Onderweg gezien: een heleboel wrattenzwijnen (denk Pumba, grappige beesten), antilopen, waterbuffels, apen, vogels, krokodillenruggen, oude olifantendrollen, nieuwere olifantendrollen, en dan eindelijk verse sporen... die achterna, om uiteindelijk 1 olifant van dichtbij de kunnen aanschouwen.
Al heel erg de moeite, maar blijkt dat er rond het middaguur soms wel 50 olifanten komen drinken en baden in de waterpoel onderaan de heuvel waar het motel staat, en waar we 's morgens tevergeefs rondgelopen hebben op zoek naar een verloren exemplaar.... typisch Ghanese organisatie waarschijnlijk om de tochten dan 's morgens vroeg en in de late namiddag, als de dieren al weer weg zijn, te doen zeker. Enfin, zijn we ondertussen al wel gewend aan, en lekker passief olifanten kijken vanop het uitkijkplatform van het motel met een cola in de hand was ook niet mis, helemaal niet.
Bovendien kwamen er nog wat families bavianen langs paraderen, wat voor kinderlijk plezier zorgde bij Fien, Domi en mij, haha, vooral toen ze Domi's hamburger kwamen stelen (wie kan zich zen gezicht voorstellen?). Toppunt voor Maaike seksuologe: mooie versieringsmoves en dan parende bavianen, twee meter voor onze voeten! en stomme ik te druk bezig met inzoomen, waardoor het shot van men leven gemist, waardoor hele avond frustraties, en waardoor ik t moment hier niet met jullie kan delen, sorry... :-)

No comments: